Oradea, str. Ogorului, nr 63,
Jud. Bihor, Cod 410500
Tel: 0769-048699;
Fax: 0259-412299
e-mail: info@pensiuneajunior.ro

Oradea:
Oras cu vechi traditii istorice si culturale atrage vizitatorii si interesul acestora prin frumusetea si diversitatea obiectivelor turistice: Muzeul tarii Crisurilor, Catedrala Romano-Catolica, Biserica cu Luna, Biblioteca Judeteana “Gheorghe sincai”, Palatul si pasajul “Vulturul Negru”, Teatrul de Stat, Cetatea medievala, precum si numeroase cladiri de la sfarsitul secolului XIX.

Baile Felix - vizitarea lacului termal cu nuferi:
Unic in Europa – este o rezervatie naturala botanica situata in centrul statiunii Baile Felix, este protejata prin lege si considerata o rezervatie naturala. Aceasta floare nu a fost initial in lacul nostru si se presupune ca semintele au fost aduse aici de pasarile calatoare, cu multi ani in urma si s-au dezvoltat datorita apei termale. Floarea de nufar este originara din apele Nilului.

Stana de Vale:
statiune de odihna permanenta, situata in Masivul Vladeasa la o altitudine de 1100 m, este imprejmuita de paduri de conifere. Datorita pozitiei sale, Stana de Vale este o importanta baza de alpinism, un punct de plecare pe cararile care duc in interiorul Muntilor Apuseni, un loc ideal pentru practicarea sporturilor de iarna.

Pestera Ursilor:
In localitatea Chiscau, un obiectiv turistic unic in Europa, situat la 90 Km distanta de Oradea, a fost descoperita in 1975, intr-o fosta cariera de marmura. Cu o lungime de 1,5 km, pestera este o rezervatie speologica care adaposteste un numar impresionant de stalactite si stalagmite de cele mai ciudate forme, precum si urme de viata si resturi fosile ale ursului de caverna disparut cu mai bine de 15.000 de ani in urma.

Pestera Meziad:
Situata in Muntii Bihorului la aproximativ 80 km distanta de Baile 1 Mai. Este structurata pe patru etaje cu formatiuni calcaroase. Pestera masoara 4774 m. A fost printre primele pesteri amenajate din tara. in galerii s-au gasit resturi fosile de Ursus spelaeus. Formatiunile din calcar, stalactitele si stalacmitele te avanta intr-o lume de basm.

Masa pescareasca la Cefa
Situata la 40 km de Oradea, este inconjurata de peste 600 ha de lacuri amenajate pentru culturi piscicole specifice zonei. Hanul pescaresc din localitate atrage zilnic multi turisti interesati nu numai de mesele pescaresti, dar si de peisajul aparte.